Ennen joulua neuloin pikkusiskolle hartiahuivin Novita-lehden ohjeelle harmaasta Rose mohairista. Hamstrausluonteesta oli kerrankin hyötyä, sillä varastoissani oli lankaa, joka on kaupoissa ilmeisen vähissä. Ainakin Sellon kauppojen lankahyllyt ammottivat kyseisen langan kohdalla tyhjää.

Kummitytölle valmistui Ulla-neuleen jouluyllärinä ollut kymmenen pääkallon pipo. Jännäsin kokoa, mutta yhden pääkallon lisäys oli sopiva ainakin omaan päähäni. Sinikirjava Nalle-lanka sai koristeekseen pinkkejä pääkalloja.

Joulupaketista sitten paljastui itselleni ostamani puiset luksuspuikot ja lankavyyhti. En raaskinut vielä uhrata lankavyyhtiä, joten löysin kuin löysinkin vielä lisää Rose mohairia ja pääsin toteuttamaan toisenkin huivin Novita-lehdestä. Olen vielä kahden vaiheilla onko tämä oma yksilöni vai lahjakappale. Malli oli viihdyttävä, joten voin kuvitella neulovani toisenkin. Vain yhtenä yönä meni aamukuuteen...

Pukki yllätti tuomalla kirjan eestiläisistä pitsineuleista. Pukin apulaistonttu oli kanssani Sellon kirjastossa olevaa Haapsalun pitsihuivinäyttelyä katsomassa 13.12. ja saattoi saada sieltä idean :-). Olen ihaillut kirjaa ja arponut mistä huivista aloitan.

Eilen neuloin esikoiselle Ullan (03/07) Unikko- ja Esikko-kauluriohjeella kaulurin bambulangan jämistä. Ensimmäinen versio syntyi Esikko-ohjeella.  Tyttö nukkui kauluri kaulassa koko yön. Jämälankaa on jäljellä, joten teen toistakin yksilöä. Lisäsin nimittäin tuohon ekaan versioon yhden mallikerran ja se on aika reilu. Kuin pieni miniponcho. Ilmeisen mieluinen.