Olin eilen Helmiharakassa ja hurahdin helmiin. Tein itselleni kaulakorun, johon saa jatko-osaksi rannekorun ja lisäksi siinä on kolme riipusosaa. Siitä tuli makea. Aluksi olin ihan ulalla, että miten ihmeessä osaan päättää minkä tyylisen korun teen, kun edessä oli se valtava helmiharakka. Annoin kuitenkin harakalle minussa vapauden ja lähdin kokoamaan lempivärin pohjalta vihreää ja rosahtavaa ja lilahtavaa. Ja yllätyin itsekin lopputuloksesta.

Tein myös joululahjaksi kännykkäkoruja ja koska aika käytännössä loppui kesken, ostin itselleni tekemiseen tarvittavat perusvälineet. Illalla jo testasin ja ei kaduta yhtään. Kunnon työkalut ovat a ja o tässäkin puuhassa. Ja vaijeriin teko on kyllä ihan toista kun aiemmat yritykseni lankaan.

Erona aiempiin käsityöpuuhiini tässä viehätti myös tietyllä tavalla nopeus. Usein teen aika isoja ja aikaa vieviä projekteja ja tämä on kivaa vastapainoa nopeus.

Olisi oikeastaan pitänyt ostaa vielä helmiäkin enemmän mukaan. Toisaalta meillä on kotona jossain melkoisia helmivalikoimia.

Käsityötarvikkeiden inventaario olisi tosiaan ajankohtainen operaatio.