Tyttären tekemä rannekoru ja kaulanauha koristavat tätä äitienpäivää. Ryijyprojekti etenee. Illalla istuin ompelemassa ja pääsin suunnittelemaan seuraavan väriyhdistelmän. Hiukan huolestuttaa langankulutus. Mietin, että pitääkö tilata lisää Pirkanmaan Sirkka-lankaa parista suosituimmasta väristä. Olenko arvioinut väärin langankulutuksen.

Neulomisrintamalla olen innostunut neulomaan pieniä tähtösiä. Alunperin ohje lienee pesulappu tms., mutta niistä tulee niin kauniita, että käyttänen niitä joko kateliinoina tai perintöposliinien välissä.

Olen julistanut itselleni toukokuuksi langanostolakon. Sen kunniaksi voisin inventoida lankavarastoni, mutta tämä nuhanenäinen olo ei hirmusti edistä asiaa ja harkitsen äitienpäivän kunniaksi kömpiväni yläkertaan ompelemaan pari riviä ryijyä. Helatorstaina ei ole kurssia ja kovasti mielisin esitellä viimeisellä kurssikerralla vajaan kahden viikon päästä valmiiksi ommellun ryijyn.

Ryijykurssilaisten työt ovat upeita. Erityisesti pidin kasvivärjätyistä langoista tehdystä ryijystä, jonka värit olivat kerrassan upeat. Mutta myös muut ovat hienoja. Jännittävää nähdä mitä omasta työstäni tulee. Olen ottanut linjan, että muodot tulevat suunnitelmasta, mutta muuten sävytän väripinnat työn edetessä.