Kauhea luomisen = neulomisen tuska. Tänään tosin ennätyskelit 16-17 astetta lämmintä saivat viettämään suuren osan ajasta ulkona (tuli haravoitua mm. piha, jossa kukkii yksi lumikello ja yksi sinililja jo). Ekat leskenlehdetkin on tänään pongattu.

Mutta siihen neulomisen tuskaan. Sain jokin aika sitten neulottua Novita bambusta Ullan ohjeella rose-pipon. Ekasta yritelmästä tuli liian pieni (kun en malttanut mitata ja verrata neuletiheyttä). No, siitä versiosta sitten sain laskettua korjaukset ja toisella yrittämällä esikoisen (kesällä viisi) pipokin valmistui. Laitan jossain vaiheessa kuvan...

Nyt haluaisin neuloa kauheasti neulemekkoa esimerkiksi Novita kotiväestä, mutta 110-120 cm ohjeita ei tunnu löytyvän. En halua virkata vaan neuloa!!! Enkä halua neuloa samaa mallia kuin muutama vuosi sitten vaikka mallista hirmusti pidänkin. Olen kelannut parina iltana neuleohjeita lehtivarastoistani että netistä. Novitan nettisivut ovat tolkuttoman hitaita ja garnstudion sivuilta löytämäni mekot ovat vähän pieniä enkä jaksaisi soveltaa itse juuri tällä kertaa.


Nuorimmaiselle loppiaisen tienoilla tekemäni neuleliivi on herättänyt ihastusta. Itsekin olen kyllä siihen oikein tyytyväinen. Novita mini on lapsella aika mukavan pehmeä lanka ja kun näin pienen neuletta ei kuitenkaan käytetä määrättömästi ei lanka ehdi kauheasti nyppyyntyä. Reilu kuukausi sitten hänellä oli se mummin synttäreillä.

Huomenna on vika kerta kansallispukukurssilla tänä keväänä. Olen uhrannut kolme kertaa esikoisen liivin kanssa. Ekan kerran tuijotin raitakangasta ja pyörittelin mielessä leikkuusuunnitelmaa. Tokalla kerralla leikkasin. Kolmannella leikkasin vuorin ja illan päätteeksi huomasin leikanneeni etukappaleisiin tuplavuorit ja takakappaleiden vuori on leikkaamatta. Toivottavasti huomenna menee putkeen.

Nyt lienee pakko lähteä unten maille. Sitä paitsi ei kannattane löytää mallia näin lähellä puolta yötä. Muuten unten maille meno jää hamaan tulevaisuuteen.

Olen päättänyt muuten neuloa leskenlehti-huivin Ullan sivuilta. Sisko oli sen tehnyt ja ihastuin valtavasti. Minulla on alpakkaa mutta ei tarpeeksi, joten päätös on vain lankaostoksia vaille eikä lähikauppakeskuksissa (kävelymatkan päässä) ole kyseistä lankaa myynnissä. Eli on vain maltettava vielä tovi.