Minä en vielä ole kovin aktiivinen tässä blogikirjoittelussa...

Esikoisen mekko on melkein valmis. Sovelsin sitten yhtä mallia. Ensinnäkin neuloin etu- ja takakappaleen samalla kertaa pyöröpuikoilla. Hihat jäänevät pois. Neiti oli sitä mieltä, että liivihame on monipuolisempi. Toinen olka odottaa ompelua, koska kaula-aukon reuna pitäisi viimeistellä jotenkin. Mutta en kyllä vähään aikaan neulo 2 mm puikoilla Novita kotiväestä pitsineuletta.

Kesäkuussa nypläsinkin yhden pienen jutun. Sydänpitsin sellaiseen viivoitinjuttuun. Sujui yllättävän hyvin. Joutuisa malli.

Kesän aikana päädyin myös testaamaan haarukkapitsiä. Novita-lehden malli, jonka toteutin Novita floricasta (luonnonvalkoista varastoistani). Yllättävän mukavaa touhua. Tosin reunuksen teko jäi kesken ja työ odotttaa tuossa, että tekisin loppuun. Ohje ei reunuksen osalta ollut täysin selvä ja huomaan tyssääväni kohtiin, jossa voi jossitella, miten se oikein pitäisikään tehdä.

Ilmoittauduin kansallispukukurssille kaikesta huolimatta. Esikoisen puku on oikeasti saatava valmiiksi - ennen kuin se jää pieneksi...

Ostin itselleni ikioman Suomalaisen myssykirjan. Kirjaston kappaleesta meni jo sakkoja, joten pidemmän päälle tämä tulee halvemmaksi. Ja kirjaa on kivempi säilyttää kuin erinäisiä kopioita.

Mutta nyt nuorimmainen ilmoittelee, että äiti voisi keskittyä häneen.