Palmusunnuntai on jo iltapäivässä. Sää on hellinyt tänä vuonna virpojia.

Eilen askartelimme silkki- ja kreppipaperikukkia pajunkissavitsoihin. Käytännössä minä tein kukat ja tytär kiinnitti. Niistä tuli värikkäitä ja keväisiä. Toivottavasti ne tuovat iloa saajilleen.

Tytär halusi olla kissa ja niinpä sitten kehiteltiin kissakorvia aamuvarhaisella. Lopulta sain kuningasidean ja appivanhempien taloudesta tullut kolmionmuotoinen piparimuotti osoittautui kullanarvoiseksi. Tummaruskeaa huovutusvillaa muotti täyteen ja huovutusneulalla tökötystä. Lopuksi vaaleaa villaa hiukan päälle ja korvat kiinni hiuspantaan. Korvista tuli söpöt.

Itse en ole aikoinaan käynyt virpomassa, vaikka virpomisesta koulussa kerrottiinkiin. Virpominen kuului minun lapsuudessani itäisempään Suomeen ja karjalaisille. Mieheni on virponut lapsena, mutta palkka on maksettu vasta pääsiäisenä. Minä tulen taas alueelta, jossa kuljettiin pääsiäislauantaina noidiksi pukeutuneena naapureissa.

Eilen kylvettiin myös pääsiäisohrat sekä viimeisteltiin neulahuovutetut kana ja kukko. Tiimarista löytämäni neulahuovutusaskartelupakkaus osoittautui kivaksi. Neulat ovat melko jykevää tekoa ja edelleen ehjät. Poikkesin pakkauksen ohjeista ja kiinnitin lisukkeet (heltat, siivet, nokan)  neulalla huovuttamalla. Ajattelin, että kuumaliima näkyisi liikaa. Tytär vielä teki näille tipusille omat virpomisvitsatkin.